Лора Тоскова от Асеновград е на 17 години, първата <210> любов

...
Лора Тоскова от Асеновград е на 17 години, първата <210> любов
Коментари Харесай

Гимназистката Лора става звезда в Китай

Лора Тоскова от Асеновград е на 17 години, първата <210> обич са танците, а сега учи китайски във Френската гимназия „ Антоан дьо Сент-Екзюпери ” в Пловдив. Макар да наближава лятото, за Лора предстоят усилни месеци. Тя е едно от девойките, което ще показва България на влиятелен конгрес в Китай и има голям късмет да стане звезда в Поднебесната империя.  

Гимназистката зае второ място в българската конкуренция от интернационалния конкурс " Китайският езиков мост за възпитаници ". Той се организира по едно и също време в 76 страни по света, а уредник е Институт „ Конфуций ”. На финала на националния кръг Лора премери знанията си по китайски език с още 12 възпитаници от София,  Пловдив, Стара Загора и Русе. Лауреатите на националните съревнования ще показват своите държави  в Китай. Състезанието е извънредно влиятелно. Заключителните кръгове ще се предават по държавната телевизия, а по този метод най-забележителните участници имат опция да станат тв звезди, описа Лора.  

Финалът се организира в гр. Кунмин, провинция Юннан. Журито е формирано от специалисти в региона на китайския език и просвета, а членовете му се дефинират от Институт „ Конфуций ”. Конкурса се организира в три кръга. Участниците дават отговор на въпроси, свързани с китайския език и просвета, приготвят си тирада на китайски език по авансово заложена тематика. В последния стадий се показват умения и гении - песни, танци краснопис, бойни изкуства, свързани с китайската просвета. „ Предстои ми сериозна подготовка през лятото, с цел да показва почтено България на финалния кръг на надпреварата. Ще дам всичко от себе си, тъй като знанието е ключът към житейския триумф ”, споделя Лора. Нейната фантазия е един ден да стане дипломат на България в Китай.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР